Inca din momentul inceperii discutiilor cu ACROM, Institutul Italian de Cultura isi dorea sa retehnologizeze si sa aduca imbunatatiri importante arhitecturii IT, atat din punct de vedere infrastructura IT, securitate, cat si licentiere. Confruntandu-se cu probleme majore in exploatarea resurselor IT existente, am initiat un audit care a dovedit imposibilitatea de a mentine un nivel de securitate si cursivitate in desfasurarea activitatii clientului.
In urma auditului initial, am agreat cu Institutul Italian de Cultura sa facem schimbari majore in arhitectura IT interna, plecand de la inlocuirea totala a echipamentelor hardware din zona de servere, migrarea sistemelor de operare de la Windows Server 2003 catre Windows Server 2012 R2, migrarea grupului de Active Directory si crearea politicilor de back-up pentru noul mod de lucru.
Vechiul server cu o vechime de cca. 10 ani a fost inlocuit cu un nou server cu o configuratie HW adecvata nevoilor beneficiarului. Ne-am oprit asupra unui server Dell T110 II in urmatoarea configuratie:
Pentru a reduce impactul asupra activitatii utilizatorilor, am ales sa migram vechiul Active Directory de la vechiul server cu Windows 2003 la noul server, ceea ce a permis ca modificarea infrastructurii sa necesite doar o scurta intrerupere de 3 ore a acesului la resursele puse la dispozitie de server.
Pentru simplificarea backup-ului datelor s-a ales solutia tehnica de virtualizare a serverului si realizarea backup-ului masinii virtuale pe un HDD extern conectat prin interfata USB la masina fizica.
Ezio Peraro, Director
Fiind un institut cultural, nevoile noastre au fost si sunt foarte diferite fata de alti clienti sau companii private, iar compania ACROM a inteles cat de importanta este… [read more]