Spectacular- Business Data Disaster Recovery

Business Data Disaster Recovery

Spectacular – Business Data Disaster Recovery

Profil client

Spectacular este unul dintre jucatorii de top pentru publicitatea indoor si outdoor pe piata romaneasca. Cu o retea de servicii extinsa care acopera peste 8.000 de suporturi publicitare, Spectacular furnizeaza servicii complete de design digital, printare, publicare  și monitorizare pentru continut digital.

Definirea problemei

In primavara anului 2014, Spectacular s-a confruntat cu o eroare neasteptata de hardware, care a afectat unitatile centrale de stocare a datelor vitale afacerii.

ACROM a fost recomandata rapid de un client existent, ca fiind compania potrivita pentru rezolvarea  acestei  probleme grave, Spectacular solicitand imediat suport on-site pentru recuperarea datelor și restaurarea afacerii.

Raspunsul Acrom

ACROM a oferit sprijinul prompt in aceasta situație de criza si s-a asigurat ca serviciile au fost complet restaurate. In timpul acestui proces, ACROM a efectuat o analiza completa si amanuntita a defectiunii hardware, avand in vedere ca solutia construita “in-house” nu mai avea suport. Am identificat cauza reala a incidentului si am luat masurile necesare pentru a restabili funcționalitatea serviciului. Serviciul a fost restaurat prin inlocuirea componentelor hardware cu piese care garantau functionalitatea echipamentelor. Datele de pe componentele afectate au fost recuperate de catre un specialist in recuperare de date si sisteme. Dupa inlocuirea echipamentelor si  restaurarea datelor, funcționalitatea sistemului a fost complet restabilita. Multumita experientei vaste pe care ACROM o are in domeniul Disaster Recovery, restaurarea serviciului  a fost efectuata rapid si eficient, chiar si in conditiile necunoasterii prealabile a structurii si functionalitatii sistemului IT al clientului. In plus, ca un adevarat partener de afaceri, ACROM a restaurat serviciile in afara programului de  lucru al clientului.

Ca urmare a rezolvarii incidentului, ACROM a fost solicitata sa efectueze un audit intern al infrastructurii IT pentru a determina orice fel de riscuri ascunse care ar fi putut duce afacerea  intr-un impas. Auditul a inclus serverele, reteau, LAN-ul intern, procesul de asistenta tehnica pentru utilizatorii finali, acordarea licentelor, aplicatiile si integrarea acestora, fluxurile de date, flota de computere, limitarile tehnice si potentialul sistemelor de back-up, analiza problemelor existente și impactul tuturor componentele asupra afacerii. Auditul a subliniat lacunele și posibilele riscuri pe care o structura IT eterogena le-ar putea avea asupra intregii afaceri si a identificat posibilele arii de imbunatatire, bazate pe cele mai bune practici din industrie adaptate  profilului  afacerii Spectacular.

Recomandarile profesionistilor ACROM vor ajuta semnificativ la evitarea  incidentelor majore  in viitor, stabilind  infrastructura IT care sa poata sprijini mai bine  afacerea si dezvoltarea viitoare a companiei.

Concluzii

Sumarizand, pentru obtinerea acestor rezultate, ACROM a luat in consideratie o serie de obiective relevante pentru specificul afacerii clientului

Obiective:

  • Suport profesionist, cu un timp scazut de raspuns, fara cunoasterea profilului clientului.
  • Elaborarea imediata a planului pentru restaurarea serviciilor: inlocuire hardware, imbunatatire functionalitate, ințelegere scop serviciu oferit si disponibilitate resurse.
  • Evaluare stare curenta a sistemului IT si propunere optimizare servicii, renuntare la resursele care presupun costuri foarte ridicate si nu sunt absolut necesare.
  • Propunere model de suport sustenabil si structurat.

Rezultate:

  • Raspuns in timp real pentru o problema hardware semnificativa.
  • Inlocuire hardware, recuperare date si restabilirea serviciului.
  • Asistenta pentru back-up de date si recuperare.
  • Auditul sistemului IT al companiei Spectacular.
  • Propunere pentru eficientizarea proceselor si sistemelor pe termen scurt, mediu si lung.

Pe tine cum te putem ajuta?

Hai sa vorbim, nu costa nimic!