Solutie profesionala WiFi | MENATWORK

Menatwork

Grupul de firme Menatwork este prezent de 21 de ani pe piata autohtona din domeniul materialelor de constructii si este unul dintre principalii producători şi distribuitori de materiale prefabricate pentru amenajări de interior şi exterior din România.

La nivel national MENATWORK este prezent prin 4 filiale teritoriale comerciale si are sediul central în Popești Leordeni, unde grupul operează într-un perimetru industrial propriu, cu o suprafaţă de aproximativ 95.000mp, din care 27.000mp sunt clădiri (birouri, showroom-uri, fabrici, secții și ateliere de lucru, spații depozitare).

Cerinte

Clientul nostru a dorit o solutie profesionala wireless pentru sediul central de birouri si showroom, cu doua functii esentiale: sa ofere clientilor o solutie profesionala si sigura de conectare dar si sa permita accesul securizat al angajatilor la resursele companiei.

Solutia Acrom

Solutia ACROM a integrat 2 nevoi ale clientului, fiind necesara livrarea ei ca un singur serviciu.

Pentru a putea furniza o retea care sa inglobeze toate capabilitatile solicitate de client, dar mai ales pentru a fi eficienta din punct de vedere costuri, propunerea noastra s-a bazat pe echipamente Meraki cu administrare de tip cloud, in sistem as a service (serviciu gestionat in totalitate de ACROM).

Integrarea imaginii MENATWORK cu politicile de utilizare a serviciului a fost posibila prin dezvoltarea unui modul de intampinare, cu rolul de a oferi clientilor o solutie accesibila dar si acces la resursele on-line puse la dispozitie de Menatwork prin platforma emenatwork.ro. Un beneficiu suplimentar a fost si colectarea unei baze de date ce va putea fi folosita in scopuri de marketing.

Tehnologii

Solutia implementata se bazeaza pe tehnologii de acces wireless moderne din generatia 802.11n dual band, cu rate de transfer pana la 600 Mbps, cu capabilitati PoE 802.3af, cu componenta de criptare hardware dedicata, cu selectare dinamica adaptativa a spectrului radio utilizat si mod de functionare in arhitectura de tip mesh / offline. Deasemena, echipamentele selectate includ un al treilea dispozitiv radio pentru monitorizarea permanenta a conditiilor de trafic, in vederea adaptarii in mod dinamic pentru o functionare optima. Arhitectura de tip cloud permite un proces de instalare standardizat si extrem de simplu si rapid, precum si o administrare facila a solutiei. Toate acestea ofera performante excelente in medii de lucru si pentru utilizatori cu un inalt nivel de mobilitate.

Beneficii

  • Implementarea de politici de securitate de tip enterprise, dar si Byod (Bring Your own Device)
  • Eficientizare costuri
  • Monitorizare proactiva si account manager dedicat
  • Obtinerea de informatii relevante, in scopuri de marketing
  • Cresterea bazei de date cu potentialii clienti

 

Rezultate

Oliviu Vasilescu, IT Manager
Solutia propusa de ACROM s-a dovedit a fi foarte versatila, in special datorita faptului ca tehnologia… [read more]

Pe tine cum te putem ajuta?

Hai sa vorbim, nu costa nimic!