Retea Wireless profesionala | LeasePlan Romania

LeasePlan

Client

LeasePlan este o companie internationala cu origini in Olanda, specializata in administrarea de flote auto si furnizorul numarul unu la nivel mondial in domeniul serviciilor de management de flote auto si leasing operational, cu peste 7000 angajati in 32 de tari si avand in administrare peste 1,5 milioane automobile. LeasePlan Romania, prezenta pe piata incepand cu anul 2007, administreaza in prezent peste 10.000 autovehicule si are investitii anuale de peste 40 milioane de euro.

Cerinte

Clientul nostru a dorit implementarea unei solutii de tip wireless managed pentru sediul central, cu acoperire si nivel de securitate ridicat in tot spatiul sau de birouri. Totodata, clientul a solicitat separarea traficului de tip “Guest” fata de mediul intern.

Solutia ACROM

Pentru a adresa nevoia clientului nostru, am ales o solutie premium bazata pe tehnologia Meraki care permite managementul facil al solutiei, precum si vizualizare in timp real si monitorizarea retelei. Clientul si-a dorit o integrare eficienta si compatibilitate cu reteaua existenta, formata din echipamente, Cisco , motiv pentru care Meraki a fost solutia ideala.

Tehnologii

Solutia implementata se bazeaza pe tehnologii de acces wireless moderne din generatia 802.11n dual band, cu rate de transfer pana la 600 Mbps, cu capabilitati PoE 802.3af, cu componenta de criptare hardware dedicata, cu selectare dinamica adaptativa a spectrului radio utilizat si mod de functionare in arhitectura de tip mesh / offline. Deasemena, echipamentele selectate includ un al treilea dispozitiv radio pentru monitorizarea permanenta a conditiilor de trafic, in vederea adaptarii in mod dinamic pentru o functionare optima. Arhitectura de tip cloud permite un proces de instalare standardizat si extrem de simplu si rapid, precum si o administrare facila a solutiei. Toate acestea ofera performante excelente in medii de lucru si pentru utilizatori cu un inalt nivel de mobilitate.

Beneficii

  • Monitorizare proactiva
  • SLA premium, cu persoana tehnica dedicata
  • Securitate si management de tip enterprise
  • Implementare politici de acces si internet management
  • Eficientizare costuri, prin reducerea investitiei, alegand modelul as a service (managed service)

 

Rezultate

Mihai Irimescu, ICT Manager
Colaborarea cu ACROM a fost una de succes, echipa a inteles deplin cerintele noastre de business si a reusit sa ne ofere… [read more]

Pe tine cum te putem ajuta?

Hai sa vorbim, nu costa nimic!