Gestionarea resurselor software

resurse software

Introducere

In Romania, pirateria software a fost si ramane o problema des intalnita, atat in mediul corporate, cat si consumer. In ultimii ani, Business Software Alliance (bsa.org) in parteneriat cu politia romana au demarat campanii active de informare, prevenire si penalizare severa, in strategia de a remedia aceasta problema.

Inspectoratul General al Politiei Romane si BSA | The Software Alliance au anuntat pe 23.09.2014 continuarea aplicarii Protocolului de colaborare pentru prevenirea si combaterea pirateriei software, prin lansarea unei noi campanii. Astfel, 30.000 de IMM-uri vor fi informate cu privire la riscurile asociate utilizarii de software nelicentiat, in cadrul campaniei „Dezvolta-ti afacerea in siguranta! Foloseste software cu licenta!”

Conform BSA: “Pirateria software este reproducerea sau distribuirea neautorizată de software protejat prin drept de autor. Pirateria se realizează prin copierea, descărcarea, punerea la dispoziţie, vânzarea sau instalarea de copii pe calculatorul personal sau cel utilizat la locul de muncă. Ceea ce foarte mulţi oameni nu realizează sau la ce nu se gândesc este faptul că, la cumpărarea software-ului, se achiziţionează, de fapt, licenţa de a-l utiliza, iar nu software-ul ca atare. Această licenţă este cea care vă informează de câte ori puteţi instala software-ul; aşadar este important să o citiţi. Dacă realizaţi mai multe copii ale software-ului decât cele pe care le permite licenţa înseamnă că pirataţi.”

Pentru a evita consecintele unui audit in care pot fi descoperite spre utilizare soft-uri fara licenta (inclusiv cele instalate de angajati fara acordul companiei), se recomanda auditarea proprie completa si dezinstalarea tuturor componentelor software care nu au licenta.

 

Servicii ACROM

Compania ACROM va poate veni in ajutor, oferind servicii de auditare, dar si de consultanta in domeniul SAM (Software Asset Management).

Serviciile de gestionare a resurselor software (Software Asset Management – SAM) sunt servicii menite sa ajute companiile sa-si optimizeze costurile prin analiza reala a utilizarii soft-ului instalat, precum si sa previna penalitati si afectarea imaginii companiei datorata utilizarii soft-ului fara licenta.

 

Beneficii Clienti

Apeland la serviciile de auditare sau consultanta in materie de Software Asset Management, clientii vor avea urmatoarele beneficii:

  • raport complet al situatiei licentelor in toata compania
  • reducerea riscurilor luand masurile necesare pe baza informatiilor primite
  • reducerea costurilor prin analiza utilizarii licentelor

 

Particularitati si Functionalitati

Acrom va pune la dispozitie urmatoarele facilitati:

  • raport complet datat cu situatia descoperita
  • timp redus de analiza
  • recomandari si consultanta cu privire la licentiere
  • posibilitatea contractarii unui serviciu recurent de analiza a situatiei licentelor pentru o protectie permanenta

 

Echipa noastra de Business Development este pregatita sa discute cu tine despre serviciile ACROM si felul in care acestea se potrivesc nevoilor tale. Este atat de simplu!

Hai sa vorbim, nu costa nimic!